در شهر بندر عباس مشغول کار بودم. آن طرف خط تلفن، عزیزی زنگ زد و گفت که من سهمیه بدون نوبت حج (عمره مفرده) را قبول شده ام. این بار یکی از چندین دفعاتی بود که مورد رحمت الهی قرار گرفته بودم.
شور و شعفی به من دست داده بود وصف نکردنی از این که یکبار دیگر ...
خیرآباد یکی از روستاهای شهرستان کیار می باشد. این شهرستان به مرکزیت شلمزار در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد. خیرآباد تقریبا مرز بین شهرستان شهرکرد و شهرستان کیار می باشد. به همین دلیل اکثر نیازهای مردم به دلیل دور بودن فاصله تا مرکز شهرستان کیار، از شهرستان شهرکرد تأمین میگردد.
در سالهای اخیر نیز درخواستهایی مبنی بر جدا سازی این روستا از شهرستان کیار و پیوستن به شهرستان شهرکرد از سوی مردم بوده اما متأسفانه تاکنون مسئولان استانی و کشوری با این درخواستها مخالفت کرده اند.
از جمله همسایگان خیرآباد می توان به شهر فرخشهر وروستاهای گشنیز جان، سرتشنیز، شمس آباد و دستگرد اشاره کرد.
خیرآباد یکی از تاریخی ترین مکانهای استان می باشد که دارای مکانهای زیبا و تاریخی است. از جمله این مکانها می توان به بنای زیبا و قدیمی کنده اشاره کرد. که در قدیم مردم از آن برای نگه داشتن دامهای خود استفاده میکرده اند.
همچنین مکانی به نام پیر غریب نیز در این روستا واقع شده است که مردم اعتقاد خاصی به این مکان دارند و هر ساله تعداد زیادی از مردم از سراسر استان برای زیارت به این مکان می آیند. وجود باغهای زیبا و سرسبز در ضلع شمالی روستا نیز یکی از جاذبه های روستا می باشد. مجموعه این باغها کرسنگ نام دارند که در فاصله 4 کیلومتری شمال روستا قرار دارند و آب این باغها به وسیله قنات تأمین میگردد.
در سالهای اخیر روستا با کمبود آب مواجه شده است که همین امر باعث شده تا مثل قبل مردم اهمیت چندانی به این باغها ندهند و تقریبا باغها رو به خشکی رفته باشند.
داشتن زمینهای کشاورزی حاصلخیز نیز به کشاورزی روستا کمک بسزایی کرده است که باز هم کمبود آب باعث از رونق افتادن بخش کشاورزی و به تبع آن مهاجرت اهالی روستا به شهرهای اطراف شده است.
شغل اکثر مردم در قدیم کشاورزی و دامپروری بوده است. که با گذر زمان مردم به شغلهای آزاد رو آورده و اکثرا به کارهای پیمانکاری نظیر ساخت و ساز های ساختمانی و راهسازی و .. روی آورده اند. به همین دلیل خیرآباد به روستای آبادگران ایران شهرت یافته است.
خبرگزاری فارس: با حضور معاون برنامهریزی استاندار چهارمحال و بختیاری و جمعی از مسئولان شهرستانی، طرح هادی روستای خیرآباد در شهرستان کیار افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، حمیدرضا فروزنده ظهر امروز در مراسم افتتاح طرح هادی روستای خیرآباد اظهار داشت: برای بهرهبرداری از این طرح هادی روستایی در شهرستان کیار بیش از 5 میلیارد و 43 میلیون ریال اعتبار از محل اعتبارات استانی هزینه شده است.
وی افزود: زیرسازی، آسفالت و سنگ فرش از جمله مراحل انجام شده در اجرای طرح هادی روستای خیرآباد در شهرستان کیار است.
فروزنده بیان داشت: طرح هادی روستای خیرآباد در شهرستان کیار زمینه اشتغال 25 نفر را به صورت مستقیم در این شهرستان فراهم کرده است.
معاون برنامهریزی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: طرحهای هادی از جمله پروژههایی است که در راستای فراهمسازی زمینه توسعه و عمران روستایی تهیه و اجرا میشوند.
وی افزود: تهیه طرح هادی روستایی به منزله سند توسعه اقتصادی – اجتماعی روستا تلقی میشود که بر اساس آن تمامی نیازمندیهای مسکونی، خدماتی، صنعتی برای افق طرح در 10 سال آتی با رعایت و لحاظ کردن تمامی ضوابط و مقررات و حریمهای مختلف در چارچوب نقش و جایگاه روستا در طرحهای فرادستی، ناحیهای و منطقهای، مکانیابی شده و با رعایت عرض معابر با توجه به نیازمندیهای ترددی و گذربندی به روانسازی و کالبد میپردازد.
فروزنده با بیان اینکه طرحهای هادی روستایی با تلاش مسئولان بنیاد مسکن اجرا میشود، گفت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی یادگار امام راحل بوده و خدمات موثر و تأثیرگذار آن در سطح شهرها و روستاهای کشور کاملا مشهود است و این امر بیانگر میزان تلاش و توانمندی در مجموعه بنیاد مسکن است.
ساختمان خانه عالم روستای خیرآباد از توابع شهرستان کیار با حضور نماینده ولی فقیه در چهارمحال وبختیاری و امام جمعه شهرکرد کنگ زنی شد.
به گزارش ایرنا، امام جمعه شهرکرد در آیین کلنگ زنی خانه عالم خیرآباد در جمع مردم این روستا با تاکید بر لزوم تبلیغ صحیح دین از سوی مبلغان دینی، تصریح کرد:خروجی خانه عالم باید تربیت جوانان علوی باشد.
حجت الاسلام محمدعلی نکونام با تبریک فرا رسیدن هفته امامت و ولایت و میلاد امام هادی علیه السلام با برشمردن مزایای استقرار روحانی مبلغ دیندر روستاها، افزود: خروجی خانه عالم به برکت حضور عالم در روستا، تربیت جوانان مومن و علوی است.
وی از جوانان به عنوان مبلغان امامت و ولایت یاد کرد و گفت: جهان بشریت باید در سایه ی پرچم امامت و ولایت به اوج خود برسد، از شر ظلم و ستم رهایی یابد و ولایت حضرت مهدی (عج) بشریت را سر سفره عدل و عدالت و انسانیت بنشاند.
قنات دم بره خیر آباد مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان شهرکرد، بخش کیار، روستای خیرآباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۱ مرداد ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۲۴۰۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
سلام در این قسمت قصد داریم تا در مورد روستا اندکی توضیح دهیم.
روستای خیرآباد از توابع شهرستان شهرکرد استان چهارمحال و بختیاری می باشد. فاصله این روستا تا مرکز استان تقریبا 32 کیلومتر می باشد. جمعیت روستاطبق آخرین سرشماری در سال 90 تقریبا 1500 نفر می باشد. که روستا دارای 340 خانوار است.
زبان مردم روستا فارسی می باشد. ودین همه ی مردم اسلام و مذهب شیعه می باشند.
این روستا دارای 3 قنات به نامهای قنات دمبره، قنات نو و قنات شاهوردی می باشد. که بین این قناتها، قنات دمبره در فهرست ثبت قناتهای تاریخی قرار دارد.
این روستا دارای سیستم های گازکشی، آب آشامیدنی مناسب، برق، و تلفن می باشد.
روستای خیرآباد به طور مستقیم با دو روستای سرتشنیز و گشنیز جان همسایه می باشد. بافت روستا اکثرا به صورت نوساز بوده و ساخت و ساز در سالهای اخیر در این روستا زیاد شده است.
با سلام و درود به دوستان و همشهریان عزیز. به اولین و تنهاترین وبسایت روستای خیرآباد خوش آمدید این وبسایت کار خود را به طور رسمی از سال 1391 شروع کرده است. از دوستان عزیز که مایل به همکاری با ما می باشند تقاضا می کنیم با عضویت در وبسایت و ارسال مطالب به ما کمک کنند تا مطالب با نام خودتان در وبسایت نمایش داده شود. هدف از ساخت این وبسایت معرفی روستای خیرآباد به کلیه هموطنان می باشدو ما از این کار هیچ قصد دیگری نداریم. پس از شما دوستان و بازدید کنندگان عزیز خواهشمندیم زیاد به مسائل حاشیه ای حساس نشوید. متشکریم.
پل ارتباطی :09130807858